Animal Impact in Real life

Welkom bij de AIR studie!

Hoewel er in de afgelopen jaren al veel onderzoek verricht is naar de relatie tussen mens en dier, zijn er nog vele vragen onbeantwoord gebleven. Om meer inzicht te krijgen in de relatie tussen mensen en hun huisdier in het dagelijks leven doet de Open Universiteit onderzoek doormiddel van een dagboekmethode. Hiervoor gebruiken we een app die geïnstalleerd kan worden op uw smartphone.

Huidig onderzoek
In dit onderzoek wordt er gekeken naar de interactie die u door de dag heen met uw huisdier heeft. Hiervoor kijken we naar eigenaren van honden en katten.

Het onderzoek bestaat uit twee delen:

  • Eerst beantwoordt u op uw computer de vragen van de vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst is eenmalig en duurt ongeveer 30 minuten.
  • Daarna beantwoordt u gedurende 5 dagen meerdere malen per dag een aantal vragen via RealLife Exp, een (gratis) applicatie op uw smartphone. Het beantwoorden van deze vragen duurt ongeveer 3 minuten per keer.

Deelnemers
Iedereen die 18 jaar of ouder is, een hond of een kat heeft, en in het bezit is van een Smartphone (Android of iOS) kan meedoen aan dit onderzoek. Het is voor het slagen van dit onderzoek belangrijk dat u zich aanmeldt als deelnemer, de vragenlijst op uw computer invult en gedurende een ‘normale’ week (dus bijvoorbeeld niet tijdens de vakantie) de vragen op uw Smartphone beantwoordt. Wanneer u werkt is het belangrijk dat hier ten minste twee vrije dagen bij zitten (dus als u van maandag t/m vrijdag werkt dan beantwoordt u in het weekend en gedurende drie werkdagen de vragen).

Lees voordat u zich aanmeldt als deelnemer de informatie over het onderzoek goed door!