Informatie

Hieronder wordt stapsgewijs de procedure van deelname weergegeven.

Stap 1: Controleer of u in het bezit bent van een Android of iOS Smartphone
Controleer in de gebruikershandleiding van uw mobiele telefoon (of via internet) of u in het bezit bent van een Android (bijvoorbeeld samsung, HTC, LG, Sony Ericsson, Acer en Motorola) of iOS (iPhone) Smartphone. Als dit het geval is kunt u meedoen aan het onderzoek.

Stap 2: aanmelden
U gaat naar de knop ‘Aanmelden’ op de website en meldt u aan voor het onderzoek.

Stap 3: De vragenlijst
Nadat u zich heeft aangemeld kunt u via deze site (online) de vragenlijsten invullen. Dit is het eerste deel van het onderzoek. Meer informatie over de vragenlijst vindt u hier
Als u klaar bent met het beantwoorden van de vragen klikt u op de knop ‘Indienen'.

Stap 4: Downloaden en activeren van de applicatie RealLife Exp
Nadat u de vragenlijst heeft verzonden ontvangt u een mail met een link er in. Via deze link downloadt u heel gemakkelijk de (gratis) applicatie “RealLife exp”. Deze app heeft u nodig voor het tweede deel van het onderzoek. Een gedetailleerde beschrijving van het downloaden van de RealLife Exp app vindt u hier. Houdt er rekening mee dat de dag na het downloaden van de app het onderzoek van start gaat, zorg er dan ook voor dat u de app download wanneer de daaropvolgende 5 dagen niet uitzonderlijk zijn (er mag bijvoorbeeld geen sprake zijn van vakantie of van grote levensgebeurtenissen zoals trouwen of het startten van een nieuwe baan), en dat er die dagen (minimaal) twee vrije dagen zitten.

Stap 5: Demonstratie 
Na het activeren van de applicatie kunt u dezelfde dag nog oefenen met het invullen van de app-vragenlijst. De antwoorden die u tijdens het oefenen invult worden niet meegenomen in het onderzoek. Aan het eind van deze dag verdwijnt deze oefenmogelijkheid. Meer informatie over het oefenen met de applicatie vindt u hier.

Stap 6: Het invullen van het dagboek
De dag nadat u de applicatie heeft geactiveerd start het onderzoek. Het onderzoek duurt 5 dagen, waarvan (minimaal) twee vrije dagen. Tijdens deze dagen zal uw telefoon 10 keer per dag een (beep-)signaal geven (een notificatie). U opent dan onmiddellijk de app en beantwoordt de vragen. Het beantwoorden van de vragen neemt enkele minuten van uw tijd in beslag. Mocht u niet in staat zijn om de vragenlijst direct te openen (bijvoorbeeld als u autorijdt), probeer dan zo snel mogelijk toch de vragen te beantwoorden. Meer informatie over het beantwoorden van de vragen vindt u hier.

Stap 7: Einde van het onderzoek
Om de vragen te beantwoorden is het niet van belang dat uw telefoon verbonden is met het internet. Het is echter wel van belang dat aan het eind van de 5 dagen (voor een kort moment) contact gemaakt wordt met het internet zodat de antwoorden geüpload kunnen worden naar de server. U hoeft hier niets voor te doen, enkel controleren of na het afronden van het onderzoek (na de 5 dagen dat u met de app rondgelopen hebt) uw telefoon contact heeft met het internet (dit kan zijn via uw wifi-signaal thuis of via 3G / 4G). Wanneer dit het geval is, is de informatie opgeslagen en kunt u de app verwijderen van uw telefoon. Hiermee is uw deelname aan het onderzoek afgerond.